TERJEMAHAN RESIPI
NOR FAZILA BINTI ZAKARIA NOR FATIN
ADLINA BINTI SALLEH
192956
192777
GARLIC BREAD
You won’t find me turning my nose up at even the
most unreconstructed, baguette-bound garlic bread, but I happen to be
particularly besotted with this version, made cross-culturally, with small,
puffy-tummied, spindle-tipped Indian breads to form almost gondola-shaped
individual loaves for greedy people.
The
stipulation of unsalted butter followed by the addition of salt is not as mad
as it seems: unsalted butter just has a better taste; and nothing gives a more
desirable saltiness than Maldon sea salt (and no, I am not on the payroll) or
another sea salt.
3⁄4 cup unsalted butter
sprinkling of Maldon or other sea salt
4 cloves garlic, minced, preferably by 2 Barbari nans or other
small bread
microplane
loaves
Mix the butter and garlic with some salt – you can
do this in the food processor if that helps – and slash the Barbari nans at
angles; about 4 cuts per little loaf should be about right. Spread the butter
generously into the cuts you have made, then wrap the nans in foil and put them
on a baking sheet.
When
you are ready – and you can sit them thus prepared for hours if you want –
preheat the oven to 400°F, and cook the foil-wrapped breads for about 15
minutes, then open the foil loosely and let the breads crisp up a bit the top
for about 5 minutes before you take them out
of the oven.
Give
each person their own, semi- unwrapped loaf, still in its foil. Children, who
seem to love both garlic bread and individually portioned food (sharing not
being a strong point with them) tend to be mad about these – or mine are (at
time of going to press at least).
Serves
2
ROTI BAWANG
PUTIH
Anda tidak akan mendapati saya menghidu walaupun roti
bawang putih yang tidak dibungkus, baguette, tetapi saya kebiasaannya
bersesuaian dengan versi ini, dibuat bersilang kultur, dengan roti India yang
kecil, bengkak-bungkil, berputar-putar untuk membentuk satu roti berbentuk
gondola untuk orang tamak.
Penentuan
mentega tanpa garam yang diikuti dengan penambahan garam tidak begitu banyak
daripada apa yang dilihat: mentega tanpa garam hanya mempunyai rasa yang lebih
sedap; dan tidak ada yang memberikan rasa masam yang lebih baik daripada garam
laut Maldon (dan tidak, saya tidak di senarai gaji) atau garam laut lain.
cawan mentega tanpa garam taburan Maldon atau garam laut lain
4 ulas bawang
putih, cincang, lebih baik oleh 2
batang Barbari atau roti kecil lain
mikroplane roti
Campurkan mentega dan bawang putih
dengan sedikit garam – anda boleh melakukan ini dalam pemprosesan makanan jika
ianya membantu – dan potong roti Naan kepada potongan; kira-kira 4 potong
setiap roti kecil. Sapukan mentega secukupnya bagi potongan-potongan yang telah
anda buat, kemudian balutkan roti Naan dalam kertas pembalut dan letakkannya di
atas lembaran pembakar.
Apabila sudah siap – dan anda boleh letakkan roti-roti tersebut selama
berjam-jam jika anda mahu – panaskan ketuhar sehingga 400 ° F, dan bakar roti
yang dibungkus pembalut itu selama kira-kira 15 minit, kemudian buka pembalut
itu dengan luasnya dan biarkan roti menjadi sedikit rangup selama kira-kira 5
minit sebelum anda mengeluarkannya dari ketuhar.
Beri
kepada setiap orang roti, separuh berbungkus, masih dalam pembalutnya.
Kanak-kanak, yang menyukai roti bawang putih dan makanan secara berasingan
(berkongsi sesama mereka bukan satu cara yang bijak) cenderung untuk marah
tentang ini - atau saya sendiri (pada masa tertekan sekurang-kurangnya).
Hidangkan 2.
No comments:
Post a Comment